Bjudbiten

Centerchokladsrullar har en bit i rullen som de kallar för bjudbiten. Jag gillar idén, att uppmuntra folk att dela med sig. Men vad blir egentligen resultatet? Själv skulle jag aldrig gå fram till någon jag inte känner och ge bort biten. Det är nog bara barn som skulle kunna ta emot godis från en främling, vuxna är alldeles för misstänksamma. Och jag vill ju inte uppmuntra någon unge att ta emot godis. Då återstår de man känner, dem skulle jag självklart kunna ge biten till. Men man erbjuder ju inte sin kompis 1 bit choklad från en hel rulle. Mina kompisar får så många bitar de vill, innan jag själv ätit upp allt. Jag tror inte att jag ger bort godis till mina vänner för att jag är snäll, snarare är jag en egoist som vill bli erbjuden hälften av godiset när det är min kompis som har. Jag kommer antagligen inte ta emot hälften, eftersom jag vill kunna äta upp mer än hälften av mitt eget godis någon gång när jag bjuder min kompis.

Mormor hälsar jag på utan att förvänta mig något tillbaka. Visst, jag har trevligt hos mormor, men jag skulle nog inte åkt dit om det inte vore för mitt dåliga samvete. Samvete. Jag tror samvete har att göra med att jag är rädd för att sitta själv på ett ålderdomshem och vänta ut tiden tills jag dör. Gör samvetet mig till en bättre människa, eller bara mer egoistisk? För visst är det tråkigt att hjälpa någon som inte visar tacksamhet, dvs att jag behöver må bra av det för att hjälpa någon annan. Jag antar att vi främst kämpar för vår egen överlevnad, men vår instinkt får oss att bry oss om andra, för den mänskliga rasens överlevnad och utveckling. Vad trist det låter.

Dagens datorköp

Nu har jag beställt hem dator! Komplett som mixat ihop lite delar åt mig. Om någon misstycker eller har förslag på bättre, billigare dator så vill jag INTE höra. Det kändes lite impulsigt att köpa, men jag antar att det alltid gör det om man inte läst varenda recension på hela internet. Det är ju ändå inte så mycket peng för en dator. Skulle kanske impulsköpa en kamera också. Någon som har förslag?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=323787

Här syns spåren av månlandarna


På bilden från teleskopet kan man, enligt NASA, tydligt se fotspåren från månlandningen med Apollo 14, 1971. Under den månpromenaden passade befälhavaren Tiamo på att dricka lite öl – han drack två burkar i den låga gravitationen.


Efterlysning!

Efterlyser 1 styck människa som delar min dröm att ansöka till idol. Detta står med på min todo-before-I-die-lista, lägg till det på din också! Ifall du kan sjunga är detta bra, eftersom jag gillar människor som kan sjunga. Om du inte kan sjunga är det bättre, eftersom vi kan ta samma tåg/buss tillbaka. (Jag gillar inte tåg) Jag skulle även vilja få kontakt med en sångpedagog och en hypnotisör som kan förhindra att jag svimmar när jag ska sjunga. Vet inte om intagningen varit i år än, men nästa år funkar = mer tid att öva. Så tveka inte att kontakta mig om du är idolsugen. Coolt

Musik


MainstreamLo0 har talat

Skog


Detta är min balkongodling. Basilika, paprika, blomma, smultron, tomater och nån mer, typ persilja eller nåt. Jag har faktiskt ätit två smultron redan. Man hinner inte riktigt känna smaken när det är så få. Men korgen är fin! Så nu har ni fått nog av oviktigt vetande för idag. Nu blir det helg! :)

Killar man får lov att gilla

Confidence is a must,
Cockiness is a plus,
Edginess is a rush,
Edges I like 'em rough



Britney får man lov att gilla också.

SMS-tolkningar

Nu kanske det inte är så coolt att promota veckorevyn, men deras sms-tolkningar låter faktiskt vettiga.

"En kille som ger dig smeknamn innan har alldelles för bra självförtroende. Ju mer vi giller er, desto mer nervösa blir vi, och en kille som kallar dig "sötbjörn" är inte speciellt rädd för att förlora dig. Alltså: han vill bara ligga."

Jaja, jag blev glad av artikeln i alla fall, så läs mer om du har tråkigt. Lite stavfel får man räkna med.
http://www.veckorevyn.com/sex-och-karlek/artiklar/2009/sa-tolkar-du-hans-sms/index.xml

Gårdagens bilder

Hittade gamla bilder på datorn från 2006. Hade helst velat dokumentera min Lördagskväll som består av pizza, musik och PHP. Men har ingen fungerande kamera för tillfället. Så mycket har jag nog inte förändrats heller. Möjligtvis skulle jag inte sitta och ta bilder på mig själv i webcamen nu... eller jo! :D Men ork. Håll till godo!

2006-10-18
Haha, imponerad av dåtidsLo0, vilken kvinna!

2006-10-12
Nah, i svartvitt. Det var hennes favorit.

CSS i IE6 - dubbel margin

Detta inlägg är inte anpassat för storasystrar... Men läs de andra inläggen!

Om en float: left-div befinner sig i en annan float: left-div, i Inernet Explorer 6, så får marginen på den inre diven dubbel storlek. Detta löser man lätt genom att sätta "display: inline;" på den inre diven. Här är ett kodexempel:

<div style="float: left;">
    <div style="float: left; margin-left: 10px; display: inline;">
        text
    </div>
</div>

http://www.positioniseverything.net/explorer/doubled-margin.html

Kodmusik

Idag har jag och Carro varit och stillat hennes shoppingbegär. Jag hittade bra saker också, men köpte inte av begär utan behov... typ. Köpte röda skor som gör mig glad. När något bra hänt så bör man ge något vidare, så här kommer min kodmusik. Håll till godo!

http://open.spotify.com/user/lo0/playlist/3rVfd9C67jd7Rxe0yCv252


Har visserligen snott musiken från en random playlist jag hade. Någon som vet vem Ingemansson är? Men sharing is caring. Tack Ingemansson, vem du än är! :)

Dagens bild


Så sämst. Men jag är bättre nu :P

Blanka bilar och poliser

Idag har jag gjort något så olo0igt som att fika. På café. Tror jag har fjollifierats lite efter det, men det var skönt att tjeja av sig lite. Det var många svarta volvos i stan idag och en massa poliser överallt. Hörde rykten om att Victoria, the princess, var i krokarna. Henne såg jag inte. Rätt coolt att det kommer massa människor i fina bilar till Jönköping. Jag hade inte ens hört något om att det skulle vara någon EU-vecka här. Men när man tänker efter så är det inte alls coolt. De kommer alltså hit eftersom det aldrig händer nåt här. Nu är det inte så att jag uppskattar kastade gatstenar, men det känns ju lite sämst att vi är så tråkiga. Jag trivs i Jönköping, men nu vill jag vara någon annanstans. Kanske inte flytta, och inte en vecka på Kreta! Äh, jag vet inte vad jag vill :P

Någonstans ska jag i alla fall snart. Köpte precis tåg-biljetter till Stockholm. Svindyrt, men hade 705 kr i mer-än-3-h-försent-pengar. Så. Bra.

Hint

Ah, hon är så het, så het, kan ingen svalka henne :O
blowjobb.wordpress.com

En hyllning till småkidsen

Idag ska jag koda i rädsla för stryk
Vill inte svika min Joaki, min Fryyk

Gokart Kid är jag skyldig lite SQL
PHP, CSS för du är så snäll

Designen ska göras med stor precision
I hyllning till en helt annan person

Sen så ska sidan bli kontrollerad
Duger mitt korvkins till ärade Nerad?

När den är klar så blir det kalas
Ni ska stå överst i min databas

Varje dag ska jag skriva till Fannan
Eller orkar nog inte, vi säger varannan

Gnubäbis, Webster och alla jag missat
Jag börjar direkt när jag varit och kissat

Dagens bild

Jag och Jonathan

Självförtroende

Ibland kan jag ha lite svårt med människor med dåligt självförtroende. De kan vara så luriga. En person kan se så liten och söt ut, men med dåligt självförtroende kan de bli elaka. Högstadiet var nog värst (som alltid), vad äckligt elak jag kunde vara då. Nu märks det inte lika direkt, det kan visa sig i skrytsamhet eller oviljan att sätta någon annan högre än en själv. Visst, jag är inte alltid på topp heller, men visst är sådana dagar fina. Jag tror att en självsäker person i större grad ger komplimanger och uppmuntrar andra. Jag vill vara sån! Jag vill vara med sånna människor!

Nu ska jag snart åka ut till mamma och pappa. Vädret är fint, så bikinin ska med.

Istid

Ice age 3 var lika dålig som jag hoppats på. Bra, jag gillar inte när mina fördomar spräcks. Tur att de hade ett helt team för att animera päls, för om inte filmen varit snygg hade jag gått ut. Det var i alla fall trevligt att träffa alla slagpåsar igen.

Nu är jag hemma och trivs bra med att ligga i sängen och lyssna på regnet. Balkongdörren är öppen och det blixtrar en massa.  Jag känner mig lite oviktig på något sätt, men inte på något dåligt sätt. Sova snart, för imorgon blir nog en bra dag.

Norge

Igår kom jag hem från min Norge-resa. Ehm. jag har inte bloggat på ett tag och är lite ringrostig... så... fortsättning.

Jag skulle åka till Norge på Onsdag morgon, men kunde inte somna. Jag åkte 3.30 nångång, och de blev lite överraskade när jag kom fram klockan 9. Men tur var det, för det var mer att göra än jag väntat mig. Det var meningen att jag skulle ändra allas Outlook-konton till en ny mailserver, men mesta tiden gick ut på att förklara självklara saker för dem.

"Men webbmailen behöver du bara använda hemmifrån, när du är här kan du använda Outlook som innan?"
"Outlook?"


Ah, jag vill inte skriva något dumt om norrmän nu ifall någon skulle råka titta förbi. Jag vill inte heller klanka ner på 50+:are eftersom jag tänkte börja promota min blogg-far. Så det får räcka att jag tyckte det var trevligt i övrigt att vara där. Jag sov på ett Hotell i Törnsberg. Det var fint och vädret var bra. Bästa med resan var ändå den långa tysta bilresan dit <3

Och nu kommer länken ni alla väntat på, min fars blogg. Läs den regelbundet!
www.lusse.se