Recept - Varm Räksallad

Idag har jag lagat en varm räksallad. Det är lättlagad mat, men kräver viss multitasking. Detta recept är till ~4 portioner men är ganska flexibelt och kan blandas lite som man själv vill.

God, nyttig och lättlagad


Ingredienser
2 dl ris

Sås
1 dl crème fraîche
~300 g räkor
3 tomater
soya
curry
persilja
cayennepeppar

Sallad
½ isbergssalladshuvud
½ gurka
1 paprika

Beskrivning
Tillagningen sker i tre delar. Dessa saker ska göras samtidigt. Alltså så kan du göra såsen när riset kokar och hacka salladen när riset och såsen kokar.

  • Koka upp ris
  • Stek räkorna tills mycket av vattnet försvunnit. Hacka tomaterna i tärningar och släng i pannan. Låt även vattnet från tomaterna koka bort. Häll I crème fraîchen. Pressa ner vitlöken i såsen. Smaka av med curry, persilja, soya och cayenne peppar. Börja med curryn, häll sedan på mer cayenepeppar om du vill ha starkare sås, häll på mer soya om du vill ha den saltare. Ta så mycket persilja att det blir fina gröna prickar i såsen. Koka upp tills såsen blir lite tjockare. Rykten säger att man ska krydda med curry och cayennepeppar lite tidigare, på räkorna, eftersom mer smak kommer fram då.
  • Hacka gurka, paprika och sallad så det ser ut som en vanlig sallad.
Blanda nu ihop allt detta I en stor bunke. Ät direkt, men det går bra att ta med till jobbet dagen efter.

Back to Black

Nu är jag arbetslös så nu kan jag ju blogga på heltid, när jag inte spelar Animal Crossing eller PHP:ar. Så under den kommande veckan utlovar jag heta ämnen som Pirate Bay, Ju-jutsu, PHP, korvskins, Hawaii, matlagning och mina tankar. Dagens tanke är egentligen inte från idag utan från en umgängessession med Joakim några dagar tidigare.

Dagens tanke
"De brukar ju visa bilder på kändisar och deras smala armar och påpeka viktproblem. Men det är inte så lätt när man är tjej, man kan ha jättespinkiga armar, men samtidigt en fet röv. Så tänk på det nästa gång du dömmer Katie Holmes eller Paris eller nån"