Trafiktur

Den gången jag mötte en laserkollahastighetenpolis, så viftade han åt mig att sänka hastigheten. När jag inte betalat parkeringsbiljett brukar jag upptäcka parkeringsvakten innan hon hunnit fram till bilen. Jag har aldrig kört av vägen. Jag hade gjort det en gång, om det inte var för den härliga snövallen som jag gled längs med. Vid stopp på motorvägen i samband med halka så brukar vänsterfilen vara ett bra alternativ till att hinna stanna i tid. Idag blev det istället högerfilen när bilen framför snurrade ett extravarv i rondellen. Det är halt ute idag och jag har nån trevlig tur i trafiken.

kodrekord

Skulle chansa på ~60 timmar ren programmering denna veckan. Men säg inget till min mamma

Streckgubbarkärlek

Om man innehar tecknade bilder av barn i sexuella sammanhang kan man bli fälld för barnporrbrott. Om bilden anses vara "konstnärlig" så kan man bli frikänd. Streckgubbar är inte konstnärliga.

Även om inga barn skadas så är det förnedrande. Klart det är förnedrande att bli avritad utan att resultatet kallas konst. Jag ogillar lagar som inte fyller någon funktion och som är så oklara. Han fick betala ~5000 kr, vilket han lugnt kunnat tjäna in snabbt om han höll på med riktig barnporr. Ehm, alltså vad jag skulle gissa på.

Det finns de som skrivit om hur de blev utnyttjade som barn, så vad är skillnaden om någon skulle vilja rita hur de blev utnyttjade.

Så för att visa dumt detta är kommer här lite kärlek i png-format:



tycksyndommigffsinlägg

Bra start på dagen med borttappad plånbok och dator. Bad hair day har vanligt folk, mitt måste kallas något annat. Bafucin får bli min räddning idag. Jag måste sluta stanna uppe så sent och koda. Men denna versionen tror jag verkligen på... precis som jag brukar göra.

Idag när jag kom hem...

...från jobbet så var hela min lägenhet städad. Mina kläder ligger i fina små högar och all disk är diskad!


Tekniklängtan

Jag brukar inte vara den som slänger mig över nya teknikprylar. Min gamla tjocktv fungerar alldeles utmärkt. Men Nintendo 3DS bara måste jag ha! Spela gamla Zelda spel i 3D för 2500 kr. Helt klart värt. Oj vad jag längtar. Ska lägga undan pengar redan nu, så jag inte märker att de försvinner från mig i mars!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article8448703.ab

Vinterlekar

Idag har jag åkt pulka i Vetlanda :) Och så har jag lekt med bilar, lekt med pippi långstrump och sprungit runt och skrikit


Sexköp

Magnus Hedman har blivit fälld för sexköp. Han sa visserligen att han inte betalade något, vilket man inte heller kan bevisa. Domstolen tyckte ändå att han måste ha vetat att kvinnorna var prostituerade på grund av kraftig sminkning, utmanande klädsel och för att de pratade engelska med brytning.

Visst, jag tror nog med att han köpte sex, men det är ändå lite sorgligt att han blev fälld. Nu minskar ju Tokio Hotels chanser ytterligare att få ligga i Sverige.

Mer snö!

Fast detta var i förrgår. Hittade bilden på minneskortet idag. Vackert, fast så onödigt. Bara jobbigt att borsta bilen


Hårfin

Min plan är att fixa så mitt hår ser normalt ut. Det är så sjukt slitet, håret på bakhuvudet är jättekort. Detta är alltså min plan: duscha i ganska kallt vatten och använda hårinpackningar ofta.

Jag brukar dusch i så varmt vatten att jag är röd när jag är färdigduschad. Håret mår nog inte så bra av det. Vet inte om det finns något mer jag kan göra... ägg tycker pippi.

Dagens ord

Läppsyl. Råkade se det ordet idag, vilket jag aldrig gjort tidigare. Ungefär 6 630 träffar på google. Det måste ju vara ett riktigt ord. Så bra och användbart ord. Fuck off cerat!

Zt3dloot

Jag är inte så snabb på att städa. Ganska grundlig, men kommer antagligen inte hinna med allt innan jag ger upp. Precis som när jag kodar. Fast jag ger ju inte upp, tar bara långa pauser. Så att det hinner bli stökigt igen.

Man hittar i alla fall många fina ting som man kan sitta och titta på en stund, och som fördröjer städandet ytterligare. Bland annat hittade jag mina gamla papper och böcker från när jag hittat på ett eget språk och egna sagor. Jag var tydligen nördig innan jag började data. Aja, det är ju tur att jag inte kan läsa texterna längre...


Städerskor


Jag håller på att städa min lägenhet och hittar all möjlig skit. Bland annat ett gammalt tidningsurklipp som jag så högtidligt sparat på. Det är ju inte varje dag man får vara med i JP. Lite kul i alla fall: jag och Carro, två stolta städeskor! Kanske ska skita i att fortsätta städa lägenheten, lite tidningspapper över allt verkar ju fungera bra.


Bra kod


Smålandskyckling

Mitt ICA har börjat sälja en ny sorts Euroshopper-kyckling. Den enda skillnaden som jag kunde hitta var att påsen ser billigare ut och kycklingen är 15 kr dyrare per kilo (Om jag minns rätt). Som tur var hittade jag en påse med den billigare kycklingen som jag köpte. Men jag började även granska kycklingförpackningarna.

Euroshoppers kyckling innehåller bara 80% kyckling. När jag såg det tyckte jag att det verkade helt sjukt, men tydligen är det många dyrare märken som också bara har 80% kyckling. Resten är vatten, salt, socker och tillsatser. Guldfågels kyckling innehåller 87% kyckling, men den kostar 74,50 kr/kg. Så nu när jag har tillgång till miniräknare har jag räknat ut det riktiga kilopriset.

MärkeFörp.KycklinghaltPrisRiktigt pris
Guldfågel 2kg 87% 75kr/kg86kr/kg
Euroshopper 1kg 80% 50kr/kg62kr/kg
Euroshopper 0,9kg 80% 65kr/kg81kr/kg

Så om jag skulle köpa kyckling, och den billigaste saknades, så hade jag valt guldfågel. Man får visserligen lite mindre kyckling per peng, men man slipper få i sig lite av tillsatserna.

Några vänner


Nyårsfirande - resultat

Festen igår blev precis så bra som jag hade hoppats på. God mat och glada gäster. Vi spelade buzz, tittade på Merbachs försök att riva lägenheten, käkade ostbågar och sköt raketer. Och med ostbågar är det svårt att misslyckas med en fest.