Nyårsafton

Ikväll ska jag på en riktig nyårsfest, och det känns som en evighet sen jag var på en sådan. Jag är rätt emot nyår, för man vill så gärna göra något speciellt, och det är så lätt hänt att man blir besviken. Förra året hade jag en underbar nyårsafton för mig själv framför datorn. Vid tolvslaget gick jag ut på balkongen och kollade fyrverkerier. Året innan dess kollade jag på UFC vid årsskiftet.

Men nu ser jag faktiskt fram emot festen ikväll. Vi ska vara hemma hos Carro och Mo3 och äta 3-rätters.

Visar lite bilder från 2005 då jag var på en nyårsfest som jag bara har bra minnen ifrån! :)


Bästa minnet, vilken stil han har!



Tönt

10:53
Nu ska jag säga vilken tönt jag är. Jag har gått runt med en Ullaredsprislapp på min tröja hela dagen på jobbet idag. Jag försov mig i morse och tog på mig första bästa tröja jag hittade. Vågar inte titta efter om jag har några byxor på mig...

12:49
Så nu gick jag på toa, så då var jag tvungen att se efter om jag hade på byxorna. Jag hade faktiskt kommit ihåg att ta på mig dem i morse. Men det jag glömt var nästan lika illa. Just skit, mens hade jag ju...

Men usch lo0!

Måndagsingenting

Idag känner jag mig väldigt tankspridd. Så jag bjuder på ett blogginlägg om inget.

The Hobbit kommer ut 2012 tror jag. Det är en evighet dit, och det verkar som det bara är del 1. Jag längtar jättemycket. Det är den boken jag har läst flest gånger. Mest för att den är så kort. Jag tycker det är häftigt att Mikael Persbrandt ska vara med i den. Hoppas han gör bra ifrån sig, så vi får en svensk att vara stolta över när Zlatan glöms bort.

Idag har jag besökt familjen i skogen. Hela familjen var där och snyltade julmat och några extra julklappar. Så lamt att sluta fira jul för att julafton redan har varit.

Håller på att fiffla med The Sims. Laddat ner lite hax som bara fryser spelet. Får nog plocka bort dem, dvs ingen romantik för mina tonårssimmar :/


Skrämmande julläsning

Jag har hittat lite skrämmande/spännande läsning såhär på juldagen. För det är inte särskilt oväntad information, och det känns på något sätt bra att få det man alltid trott bekräftat. Nu har jag läst inlägget själv, men väljer ändå att citera den beskrivning av artikeln som jag fick:

"Det handlar om hur USA genom sin ambassad gett instruktioner
till svenska regeringen om hur upphovsrättsfrågorna ska
hanteras
och hur regeringen har följt dem, mer eller mindre ordagrant,
och vad usa tyckte om resultatet"

Haha, jag är så lat som inte orkade läsa själv, men självklart var jag tvungen att läsa allt efter den sammanfattningen. Vilket jag även rekommenderar andra att göra:

https://forum.piratpartiet.se/showthread.php?t=32340


Gammal och bortskrämd

Har precis kollat på några avsnitt från serien "Ung och bortskämd". Vilket äckligt program! Visst att ungarna är lite bortskämda, och det är väl en hyfsad programidé. Men när de vuxna sitter och röstar ut personer efter taktik och inte efter hur deltagarna uppträder blir jag äcklad. De hoppar på saker som deltagarna gör bra och försöker vända det till något negativt, bara för att ge en ursäkt för rösta på de andras ungar. I ett avsnitt röstade de ut en person som blev utfryst av de andra deltagarna för att de tyckte synd om honom. Tänk om det fungerade så i skolan: "Er dotter är tyvärr lite konstig, och passar inte in. Så det är nog bäst om hon slutar här så hon inte blir mobbad."

Riktigt dålig programidé av SVT, och verkar mer något kanal 5 skulle slängt ihop. Istället för att få de bortskämda deltagarna att bli självständiga och medvetna om omvärlden får de lära sig att smälta in, inte säga ifrån och inte bli talad illa om.

Ullaredsvärme

Vilken värme och lycka jag känner över min nya jacka. Det är första gången på flera år som jag kan gå ut på vintern utan att frysa. Och det bästa av allt är att jag hittade den för 400 på Ullared igår :)

Jag var lite orolig inför Ullared, eftersom det borde vara enormt mycket folk där nu innan jul. Men vettigt folk kanske redan har köpt sina julklappar, för jag har aldrig varit där med så lite folk. Tyvärr såg jag ingen Morgan, men i övrigt var det mycket trevligt.

Jag köpte även en skjorta som jag har på mig idag. Och en fin nyårsklänning för ~150. Bra skit alltså. Snart är det jul. Jobba jobba!


IT-mat

Igår var jag ute och åt med IT-gänget. Sofia slutar idag, så vi tackade av henne med paket och god mat. Och ett fantastiskt lagfoto fick vi till. Tur att jag har varit utomlands så jag inte bländar bilden!

Veckans Telia

"Hej, mitt simkort har slutat fungera"
"Har du testat det i en annan mobiltelefon?"
"Ja"
"Fungerade det där?"

Tavelbakning

Så här blev tavlan jag målade i acryl. Visst, man kan nog hålla på med den i en evighet och få den perfekt. Men jag är nöjd med den som min första tavla. Nu har jag även köpt mer vit färg, så jag har en till på g som förhoppningsvis blir klar till jul.

Louise Löfling

Och här är en tavla som jag fått av far min, och som gjorde mig sugen på att måla ökenlandskap.

Lasse Löfling


Familjefilmer och semesterbilder (pr0n)

Idag har jag varit ute hos pappa och fixat med lite familjefilmer. De har nämligen en videospelare som kan spela över från VHS till DVD. Helt perfekt blev det inte, med tanke på att skivorna crashar explorer. Men har förhoppningar om att få in alla filmer på datorn innan jul. Ska klippa ihop fina familjeDVDer. Tyvärr vill jag inte visa något från filmerna. Jag var ännu pinsammare när jag var liten än jag är nu!

a few minuter

Fantasifull engelska

pille lagar mat

Pappa bjöd på mat :)

lo0 i köket

Jag hjälpte till i form av underhållning


Bruncarro

Carro har blivit brun. Och fått långa ögonfransar. Mo3 måste ha kämpat länge med att få lägenheten så städad tills negerCarro kom hem. Så såg den inte ut sist jag var där...



Add

Det här var inte planerat resultat. Oväntad evighetsloop ftw!


Fakebook



Älskade tjuvtittat :)

Kopiera objekt i PHP5

$a = $b;

Om dessa 2 är objekt, så kommer $a referera till $b och inte kopieras, som jag trodde. Har suttit och haft problem med detta ett bra tag nu. I php4 så kopieras det, men inte i php5.

För att kopiera kan man använda

$a = clone $b;

tadaaaaa!

Julbord

Var ju på julbord med jobbet i helgen. En massa sill :) mmm vad gott det var. Så nu sjunker produktiviteten på företaget på grund av alla bilder som måste kollas igenom. Tråkigt lite pinsamheter, tur att jag spexar till det i alla fall!


SQL - Ta bort nollor

För att ta bort nollor i början av en sträng kan man använda:

replace(ltrim(replace('0013408056','0',' ')),' ','0')

Det som händer är:
  • Använd strängen '0013408056'
  • Byt ut alla nollor mot mellanslag '  134 8 56'
  • Trimma bort alla tomma tecken i början av strängen '134 8 56'
  • Byt ut alla mellanslag mot nollor '13408056'
Tadaaaa! :)

Kontorsmagi

Jag brukar aldrig hitta något jag letar efter. Idag letade jag länge efter mitt lypsyl på kontoret. På Skrivbordet, i väskan, i fickor. Senare hittade jag det i min hand, användades på mina läppar. Har inget minne av vart det låg när jag letade. Men så reg expade jag idag, och det är ju något magiskt över det.

hej

Christian Johansson, Alexander Færøy, and 51 other friends posted on your Wall

Jag kan inte människor :( Hur svårt kan det vara att fråga varje av dessa personer en och en om de vill komma och fira mig. Kan inte.

Födelsedagsångest

Har inte kunnat sova. Mår dåligt över kommande födelsedag, då jag så gärna vill ha födelsedagskalas. Ångesten kommer av att jag inte vågar bjuda folk. Rädd att missa någon, men framför allt rädd att ingen kommer. Fast värst vore väl om en person kommer. Någon man inte känner så väl, så sitter den där och önskar att den vore någon annanstans. Alltid varit nervös för att folk inte ska ha tillräckligt roligt.

Tur att klotet fyller år nu också, så får jag låna hans kompisar. Just idag önskar jag att jag var lite annorlunda.

Lo0 <3 Dreamhack

dreamhack lo0

Lo0 <3 Besöka 2003

HAHAHAHAHA Carro <3 Lunar 2004

Lo0 <3 wow 2005


Lo0 <3 Formatering 2006

Johanna <3 porrigt 2007

Carro <3 TPB 2009

Lo0 <3 PHP 2009

Carro <3 Farmville? 2010


Sol i ögonen

... får jag inte längre

Dessutom fick jag denna fina text i en mailkonversation idag:

 

"Arbetare? Är vi kanske inte alla arbetare på samma företag här? Eller är det bara vissa som arbetar/ sliter och några som sitter framför framför sin dator och förväntar sig tack från sina undersåtar."


Som visade sig vara skrivet min kära bror som mailrapeat någon ute på lagret. Usch så ohälsosamt upprörd jag var över konversationen.