SjukLo0


Feminism

Trots att jag är lite emot feminism så kan jag se fördelarna med den feminism som har varit. Tänk att vara första kvinnan att säga till sin man: "Nä, idag får du diska". Det hade nog resulterat i att mannen helt enkelt tog en vanlig kvinna som diskade åt honom. Feminismen hjälpte till att ändra normen och visa på att kvinnor inte måste stanna hemma och sköta sina kvinnosysslor.

Däremot tror jag att alla har fattat att det går göra annat än att laga mat och föda barn nu som kvinna. Jag tycker alltså det är ok med killar som tycker att kvinnor ska stanna hemma och göra kvinnosaker. Det är väl rätt logiskt att man gärna tycker att den andra ska göra allt det jobbiga i ett förhållande. Själv vill jag ha ett jämställt förhållande, och väljer alltså en kille som vill detsamma. Hur jämställda andras förhållanden är bryr inte jag mig om.

Jag har däremot aldrig känt mig diskriminerad som kvinna, och om jag skulle göra det någon dag så kanske jag ändrar uppfattning om feminism. Visst, enstaka pojkar försöker kanske trycka ner en emellanåt, men då är det så skönt att kunna tänka "Ok, din åsikt. Men du får aldrig ligga med mig, så det gör inget"