Gaudí

 

Barcelona är riktigt fint tack vare Antoni Gaudí. Jag hade dock lite svårt att fånga hans verk på bild. Det är vid sådana tillfällen man förstår att man visst kan vara bättre eller sämre fotogaf, och kameran gör skillnad. Jag vill alltså tacka Antoni Gaudí för att han var en bra arkitekt, en bunt random människor för att de är duktiga fotografer och google som är en räkans ihopsamlare. Resultatet:

 

http://www.google.se/images?q=gaudi&um=1&hl=sv&tbs=isch:1&sa=N&start=60&ndsp=20

 

Har sett flera av Gaudís sevärdigheter i Barcelona idag. Här är en närbild jag tog från Parc Büell. Inte för att jag imponerades mer av fina mönster i än parkbänk än enorma Sagrada Familia, men som sagt så överlåter storslagenheterna till de mer skillade.

 


Ubuntu - screen flickering

My screen started flickering when I had used the computer for a while. Now it does not, and I hope it is not going to either. This is what I did:

  • open /etc/default/grub as administrator
  • change GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" to GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash i915.powersave=0"
  • update grup with sudo update-grub
  • if you get the error /etc/default/grub: 10: GRUB_CMDLINE_LINUX: not found, just add "=" on the mentioned line
  • maybe restart

Denna bild togs efter att Lo0 skadat sig. Måste ses!



:|

Tjuvlyssnat

Wohoo!! Jag har idag fått min första tjuvlyssning godkänd! Jag skickade även in en till som uttalades av samma unge och var roligare. Den har inte godkänts än, men kan ju hoppas att den blir det.

http://www.tjuvlyssnat.se/barn/lost-in-transportation

Bildbevis

För alla er tvivlare där ute så visar jag här upp ett bildbevis på att jag faktiskt är i Marseille och inte bara googlar fram random bilder som jag brukar göra. Och för er som tvivlar på att jag hinner med något turistande när jag är här (på grund av för mycket irc-tid) så är ju detta ett bevis för er också. Håll till godo!

marseille

I bakgrunden syns Palais de Longchamp. Blev så imponerad att jag inte hade dåligt samvete över att sluta turista därefter och shoppade H&M, solade och datade resten av dagen

Ubuntu - Mute speakers when headphones are used

sudo apt-get install gnome-alsamixer

  • Install gnome-alsamixer
  • Open the application
  • Select Headphone Jack Sense

Marseille

Nu har första reseledsamheten släppt. Jag blir alltid lite förvirrad och nere första dagen jag är iväg själv. Igår bidrog nog tröttheten och ett sunkigt hotell till en fin hemlängtan. Men nu mår jag bra igen, att det finns el på detta hostel är en välkommen lyx. Nu bor jag på Auberge de Jeunesse som är ett vanligt hostel, och jag har inget speciellt att klaga på. Det ligger ju inte helt centralt, men tunnelbana och buss fungerar smidigt. Dessutom finns här en ok strand och det är lite lugnare.

Idag har jag tillbringat lite tid på stranden, promenerat lite och övat upp min franska. Det är inte klokt vad dåliga de är på engelska. Jag är i alla fall bättre på franska än de är på engelska här. Men det är kul att få öva, och alla är trevliga.

notre dame marseille


I övrigt är marseille en vacker stad, med massa gamla byggnader och mysiga lägenhetshus med franska balkonger. På bilden ovan ser ni Notre Dame i soluppgången. Inget mästerfoto, men vyn är fin!