Recept - Varm Räksallad
Idag har jag lagat en varm räksallad. Det är lättlagad mat, men kräver viss multitasking. Detta recept är till ~4 portioner men är ganska flexibelt och kan blandas lite som man själv vill.
Ingredienser
2 dl ris
Sås
1 dl crème fraîche
~300 g räkor
3 tomater
soya
curry
persilja
cayennepeppar
Sallad
½ isbergssalladshuvud
½ gurka
1 paprika
Beskrivning
Tillagningen sker i tre delar. Dessa saker ska göras samtidigt. Alltså så kan du göra såsen när riset kokar och hacka salladen när riset och såsen kokar.

Ingredienser
2 dl ris
Sås
1 dl crème fraîche
~300 g räkor
3 tomater
soya
curry
persilja
cayennepeppar
Sallad
½ isbergssalladshuvud
½ gurka
1 paprika
Beskrivning
Tillagningen sker i tre delar. Dessa saker ska göras samtidigt. Alltså så kan du göra såsen när riset kokar och hacka salladen när riset och såsen kokar.
- Koka upp ris
- Stek räkorna tills mycket av vattnet försvunnit. Hacka tomaterna i tärningar och släng i pannan. Låt även vattnet från tomaterna koka bort. Häll I crème fraîchen. Pressa ner vitlöken i såsen. Smaka av med curry, persilja, soya och cayenne peppar. Börja med curryn, häll sedan på mer cayenepeppar om du vill ha starkare sås, häll på mer soya om du vill ha den saltare. Ta så mycket persilja att det blir fina gröna prickar i såsen. Koka upp tills såsen blir lite tjockare. Rykten säger att man ska krydda med curry och cayennepeppar lite tidigare, på räkorna, eftersom mer smak kommer fram då.
- Hacka gurka, paprika och sallad så det ser ut som en vanlig sallad.
Kommentarer
Postat av: Jaoki
du är en mästerkock! skall be mamma köpa hem ingredienserna på momangen
Trackback